°C 30

Otvorena 15. Županijska izložba cvijeća: Hortenzije, pelargonije i kaktusi preplavili glavni trg u Zaprešiću

24.05.2019.

Petar Brnada

Suncokreti, hortenzije, karanfili, pelargonije, ukrasni kaktusi te brojne šarene trajnice i ljetnice dio su tradicionalne 15.  županijske izložbe cvijeća koja je otvorena danas na Trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću.

Na ovogodišnjoj izložbi sudjeluje četrnaest izlagača članova Udruge „Maćuhica“ koji će cvijeće prodavati tijekom cijelog vikenda, a u ime Zagrebačke županije izložbu je otvorio župan Stjepan Kožić.

 

-Danas se u našoj županiji proizvodnjom cvijeća bavi 50-tak proizvođača. Iako je u ovoj djelatnosti krajnji proizvodi 'čista ljepota' moramo biti svjesni da iza svakog cvijet i sadnice, stoji izniman trud te svakodnevna borba za opstanak na tržištu- rekao je župan Kožić dodavši kako je u tijeku 6 milijuna kuna vrijedan natječaj za poljoprivredne proizvođače za nabavu nove opreme, sadnog materijala i bilja, gradnju proizvodnih objekata i sl.

Otvorenju izložbe nazočili su i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan te gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Foto: Zagrebačka županija

Galerija slika

Otvorena 15. Županijska izložba cvijeća: Hortenzije, pelargonije i kaktusi preplavili glavni trg u Zaprešiću Otvorena 15. Županijska izložba cvijeća: Hortenzije, pelargonije i kaktusi preplavili glavni trg u Zaprešiću Otvorena 15. Županijska izložba cvijeća: Hortenzije, pelargonije i kaktusi preplavili glavni trg u Zaprešiću Otvorena 15. Županijska izložba cvijeća: Hortenzije, pelargonije i kaktusi preplavili glavni trg u Zaprešiću Otvorena 15. Županijska izložba cvijeća: Hortenzije, pelargonije i kaktusi preplavili glavni trg u Zaprešiću Otvorena 15. Županijska izložba cvijeća: Hortenzije, pelargonije i kaktusi preplavili glavni trg u Zaprešiću Otvorena 15. Županijska izložba cvijeća: Hortenzije, pelargonije i kaktusi preplavili glavni trg u Zaprešiću Otvorena 15. Županijska izložba cvijeća: Hortenzije, pelargonije i kaktusi preplavili glavni trg u Zaprešiću Otvorena 15. Županijska izložba cvijeća: Hortenzije, pelargonije i kaktusi preplavili glavni trg u Zaprešiću Otvorena 15. Županijska izložba cvijeća: Hortenzije, pelargonije i kaktusi preplavili glavni trg u Zaprešiću