°C 20

Otvoren 8. Zagrebački obrtnički sajam: Učenici, upoznajte svoja buduća zanimanja!

27.04.2023.

Ivana Ćurić

S ciljem popularizacije strukovnih i obrtničkih zanimanja učenicima završnih razreda osmogodišnjih škola Obrtnička komora Zagreb, u partnerstvu sa Zagrebačkom županijom i Gradom Zagrebom pod sloganom „Upoznaj struku i živi od svojih ruku“ organizirala je 8. Zagrebački obrtnički sajam.

Tako se na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 5 tijekom dva dana 26. i 27. travnja sa svojim programima predstavljaju 22 škole strukovnih zanimanja iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije, gdje zajedno s obrtnicima prezentiraju gotovo 80 obrtničkih djelatnosti i zanimanja.

-Brojni obrtnici, kao i učenici srednjih strukovnih škola, posjetiteljima pokazuju nove dosege u proizvodnji i uslugama u obrtništvu. Više od 800 sudionika prikazuje više od 70 zanimanja.  Nadam se da će mnogo učenika, od njih više od 4.000 koji će nas posjetiti, pronaći svoju budućnost u obrtništvu- rekao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar.

U ime Zagrebačke županije otvorenju sajma nazočio je zamjenik župana Ervin Kolarec koji je istaknuo kako u posljednje vrijeme raste interes za upis strukovnih zanimanja u školama na području Zagrebačke županije, no isto tako brojni gospodarski subjekti vape za radnom snagom.

-U tijeku su radovi na izgradnji Regionalnog centra kompetentnosti kojim postavljamo temelje strukovnom obrazovanju kako bi učenici iz škola izašli spremni za tržište rada, a ovaj sajam izvrsna je prilika da iz prve ruke vide što im nude strukovne škole- rekao je Kolarec.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević istaknuo je potrebu za svim obrtničkim zanimanjima, a posebice onim deficitarnim, poput zidara koji su itekako potrebni u obnovi od potresa.

Očekuje se kako će dvodnevni sajam posjetiti gotovo pet tisuća učenika koji će se na ovaj način upoznati s programima obrtničkih i srednjih strukovnih škola.

 

(izvor:Zagrebačka županija; foto: ZŽ; V.Badrov)

Galerija slika

Otvoren 8. Zagrebački obrtnički sajam: Učenici, upoznajte svoja buduća zanimanja! Otvoren 8. Zagrebački obrtnički sajam: Učenici, upoznajte svoja buduća zanimanja! Otvoren 8. Zagrebački obrtnički sajam: Učenici, upoznajte svoja buduća zanimanja! Otvoren 8. Zagrebački obrtnički sajam: Učenici, upoznajte svoja buduća zanimanja! Otvoren 8. Zagrebački obrtnički sajam: Učenici, upoznajte svoja buduća zanimanja! Otvoren 8. Zagrebački obrtnički sajam: Učenici, upoznajte svoja buduća zanimanja! Otvoren 8. Zagrebački obrtnički sajam: Učenici, upoznajte svoja buduća zanimanja! Otvoren 8. Zagrebački obrtnički sajam: Učenici, upoznajte svoja buduća zanimanja!