°C 14

OŠ Pušća svaki dan štrajka donirat će dnevnicu dječjoj bolnici u Klaićevoj

21.11.2019.

Romana Šimek

Društvenim mrežama dijeli se poziv prosvjetarima da se uključe u doniranje Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj.

-S obzirom na to da štrajk nas prosvjetara još traje i da smo svi uporni u postizanju naših zahtjeva, odlučili smo se na sljedeći korak. Djeca su nama najvažnija u životu, i profesionalnom i privatnom. Odlučili smo se na akciju kojom bismo pokrenuli sve naše učitelje i nastavnike, male ali humane ljude- poručili su djelatnici OŠ Pušća na svojoj službenoj stranici škole.

-Donijeli smo odluku na nivou naše Osnovne škole Pušća uplatiti za Klaićevu bolnicu iznos od 315 kuna. To ćemo ponavljati svaki dan štrajka, počevši s današnjim danom. Molimo sve škole u našoj županiji i u ostalim županijama diljem Lijepe Naše koje sudjeluju u štrajku da učine isto. Zajedno smo jači-, poručili su djelatnici OŠ Pušća u mjestu Donja Pušća blizu Zaprešića u dopisu kojim pozivaju sve kolege da im se pridruže.

Ideja je potekla od savjetnice u školi, prof. Duše Šarunić. -Ja sam došla na ideju, sve moje kolege jednoglasno su je prihvatile i podržale. Po medijima se piše da se ne brinemo za djecu. To nije točno i mislim da je ovo samo još jedan dokaz toga. Ovo je poruka svima da se stvarno brinemo za djecu-, kazala je za Dnevnik.hr Šarunić.

Kad se donirani iznos podijeli na sve zaposlene u školi, svatko od njih izdvojio je manje od deset kuna. Šarunić ističe da će doniranje biti svakodnevno, svaki dan do kraja štrajka, uvijek u istom iznosu - 315 kuna. "Sve se radi uz podršku sindikata", dodaje Šarunić. -Trebamo biti jedan korak ispred njih (Vlade, op. a.), mi ne štrajkamo zbog 315 kuna. Nećemo im popustiti i nećemo odustati od svojih zahtjeva. Bili smo za kompromisno rješenje, no oni nisu bili za kompromis-, ističe.