°C 27

Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Samobora

19.09.2023.

Ivana Ćurić

Na dan kada je 1991. mobilizirana 151. samoborska brigada - 18. rujna - obilježava se Dan branitelja grada Samobora. U Domovinskom ratu sudjelovalo je oko 7500 branitelja sa samoborskoga područja, 62 su poginula.

U Parku domovinske zahvalnosti, uz prigodne govore i molitvu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a druženje branitelja organizirano je u Centru za mlade Bunker. U ime predsjednika Hrvatskoga sabora, čiji je bio izaslanik, kao i u ime Zagrebačke županije obratio se zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Odajemo počast hrabrim i odvažnim mladićima koji su ratne 91. prekinuli svoju mladost, i s malo oružja, ali puno ljubavi i vjere, krenuli u obranu naše domovine“, rekao je Kolarec poručivši braniteljima: „Vi ste ti koji ste snove generacija o vlastitoj državi pretvorili u stvarnost“.

Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot rekla je da je Grad ponosan na svoje heroje koji su u nasljeđe ostavili vrijednosti koje treba čuvati isto onako kako su oni čuvali svoj dom.

U ime Predsjednika RH vijenac je položio i prisutnima se obratio general Marijan Mareković, u ime predsjednika Vlade RH general Dragutin Repinc, a u ime Zagrebačke županije vijenac je položila pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Zagrebačke županije Ksenija Čuljak.

 

(foto:Zagrebačka županija)

Galerija slika

Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Samobora Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Samobora Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Samobora Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Samobora Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Samobora