°C 5

Obavijest mještanima naselja Hrašća, Gornje Orešje i Grdnjanci

04.10.2022.

Redakcija

Mještani naselja Hrašća koji koriste lokalni vodovod Hrašća Slavetićka, mještani naselja Gornje Orešje koji koriste lokalni vodovod Gornje Orešje – Mačkovec i mještani naselja Grdnjanci koji koriste lokalni vodovod Grdnjanci trenutno nemaju ispravnu vodu za korištenje.

Dana 28. rujna 2022. u svrhu monitoringa vode za ljudsku potrošnju uzet je uzorak vode iz lokalnog vodovoda Hrašća Slavetićka u naselju Hrašća (Hrašća 58).

Dana 29. rujna 2022. u svrhu monitoringa vode za ljudsku potrošnju uzet je uzorak vode iz lokalnog vodovoda Gornje Orešje - Mačkovec u naselju Gornje Orešje (Gornje Orešje 71c).

Dana 29. rujna 2022. u svrhu monitoringa vode za ljudsku potrošnju uzet je uzorak vode iz lokalnog vodovoda Grdnjanci u naselju Grdnjanci (Vilinske jame, Grdnjanci 56).

Temeljem Zakona o vodi za ljudsku potrošnju uzorak prema ispitivanim parametrima zbog bakteriološkog onečišćenja NIJE SUKLADAN Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnosti javne vodoopskrbe („Narodne novine“ broj 125/17 i 39/20).

Korištenje takve vode za piće, pripremu jela, za osobnu higijenu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje. Preporuka je prokuhavanje vode namijenjene piću kroz najmanje 3 minute i čuvanje takve vode na hladnome, u čistim i dezinficiranim posudama.