°C 17

Novi natječaj za poljoprivrednike s područja LAG-a Prigorje

14.07.2020.

Maja Peranić

Lokalna akcijska grupa “PRIGORJE” raspisala je dana 13.srpnja 2020. godine 4. LAG Natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a “PRIGORJE” za provedbu tipa operacije 1.1.1., koji je sukladan tipu operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava ” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Natječaj je vrijedan gotovo 750 tisuća kuna.

Prihvatljivi korisnici moraju biti na području LAG-a “PRIGORJE”, što uključuje općine: Brckovljani, Gradec, Farkaševac, Preseka, Rakovec, Rugvica, Sokolovac i Sveti Ivan Žabno te gradove: Dugo Selo, Križevci i Vrbovec.

Svrha Natječaja je ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama. Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovu održivost.

Rok za podnošenje prijave projekata je od 28. srpnja 2020. do 26. kolovoza 2020. godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosi 748.480,00 HRK dok najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 5.000,00 EUR u kunskoj protuvrijednosti, a najviša vrijednost potpore po projektu iznosi 20.000,00 EUR u kunskoj protuvrijednosti.
Tekst Natječaja i cjelokupnu dokumentaciju potencijalni korisnici mogu pronaći na stranici www.lag-prigorje.hr.

U svrhu informiranja potencijalnih korisnika, ured LAG-a će održati animacijsku radionicu u četvrtak, 16. srpnja 2020. u 12 sati u prostorijama Obrtničkog doma, Križevačka 4, 10340 Vrbovec.

-Molimo sve potencijalne korisnike da se prilikom dolaska na informativnu radionicu pridržavaju svih propisanih mjera vezanih uz COVID-19. Osim putem radionica, informacije o raspisanom natječaju potencijalni korisnici će moći dobiti i telefonski i putem maila – izvijestili su iz LAG-a.