°C 28

Nika Fleiss kandidatkinja za gradonačelnicu Samobora

25.03.2021.

Maja Peranić

U utrku za gradonačelnicu Samobora kreće proslavljena sportašica, bivša skijašica Nika Fleiss.

Nika Fleiss nestranačka je kandidatkinja, a na ove izbore ulazi s listom HDZ-a Samobora.

-Na današnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a grada Samobora proslavljena samoborska sportašica Nika Fleiss izglasana je kao nestranački kandidat za gradonačelnicu grada Samobora na predstojećim lokalnim izborima-izvijestili su jučer iz samoborskog HDZ-a.

Ovo je prvi korak samoborske skijašice u političke vode iako sama tvrdi da se ne želi baviti politikom te smatra da funkcija gradonačelnika to niti nije.

-To je radno mjesto na kojemu se rade konkretne stvari koje i nemaju puno veze s politikom-kazala je Fleiss za Jutarnji list.

Otkrila je i zašto u ovu utrku ide kao nezavisna kandidatkinja, ali na listi HDZ-a.

- Samobor je mali grad, svi se poznajemo. Kad sam se nakon pomnog promišljanja i razgovora sa svojom obitelji odlučila natjecati za radno mjesto gradonačelnice, razgovarala sam s mnogo ljudi. U tim razgovorima prepoznala sam da su ekipi iz HDZ-a grada Samobora moje vizije i ideje bliske, da razmišljaju slično i da bi željeli na sličan način mijenjati naš grad. Nakon toga brzo smo našli zajednički jezik. Svidjela mi se i njihova hrabrost da me podrže kao nestranačku kandidatkinju s obzirom na to da ja nisam političarka, niti sam se ikada bavila politikom-rekla je Fleiss za Jutarnji.

Nakon skijaške karijere Nika Fleiss je neko vrijeme radila u Hrvatskom skijaškom savezu, nakon čega je pokrenula privatni posao. Želja joj je Samobor voditi kao uspješnu tvrtku s vizijom misijom i ciljem.

- U ovoj kampanji svojim sugrađanima ne želim nuditi onu vrstu programa koji se redovito pišu, sastavljaju i nanovo prepisuje za svake nove izbore. Moja jedina želja je voditi grad kao uspješnu tvrtku u kojoj postoji vizija, misija i cilj. U kojoj su sugrađani oči i uši tog grada, mozak toga grada, sastavni dio tog grada, a ne sporedni glumci. Planova je mnogo, no treba biti realan i strpljiv jer se ništa ne mijenja preko noći. Dvanaest godina jednosmjerne politike odradilo je svoje. Treba prije svega napraviti dobru i kvalitetnu analizu postojećeg stanja, poslušati moje sugrađane i onda krenuti redom po prioritetima. Prije svega želim moderan, samoodrživ, zelen i siguran grad, čiji su stanovnici sretni ljudi, od najmlađih do najstarijih. Želim da Samobor u skoroj budućnosti bude ogledni primjer grada po mjeri čovjeka-kazala je kandidatkinja za gradonačelnicu Samobora za Jutarnji.hr.

(foto: HDZ Samobor)