°C 20

Na koronavirus pozitivne još 23 osobe u županiji! Samoizolacija za školarce u Dugom Selu, Rugvici, Gorici

12.10.2020.

Maja Peranić

Novozaražene danas broje svi gradovi županije osim Samobora i Svete Nedelje. Ukupno je 23 nova slučaja, a u samoizolaciji su dva razreda škole u Dugom Selu te po jedan razred škola u Velikoj Gorici i Općini Rugvica.

U odnosu na podatke od jučer oboljele su 23 osobe i to: 4 Grad Zaprešić, 1 Grad Jastrebarsko, 3 Grad Velika Gorica, 2 Grad Ivanić-Grad, 4 Grad Dugo Selo, 2 Grad Vrbovec, 1 Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Brdovec, 1 Općina Luka, 1 Općina Križ, 1 Općina Brckovljani, 2 Općina Rugvica, a 4 osobe su izliječene.

Od 23 novooboljele osobe 12 su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su vezana za radna mjesta, dok je za 9 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 63 osobe.

Zbog pozitivnog djelatnika u samoizolaciji su učenici dva razreda u osnovnoj školi u Dugom Selu. Zbog pozitivnog učenika u samoizolaciji je i po jedan razred u osnovnim školama u Velikoj Gorici i Rugvici. Epidemiološke obrade su u tijeku.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.