°C 19

Manje od 10 aktivnih slučajeva u cijeloj državi!

12.06.2020.

Redakcija

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2249. Do sada je testirano 69721 osoba, od toga 115 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 6 osoba. Na respiratoru nema (0) pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2133, što je 1 novoozdravljeni u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 107.

Podsjećamo, Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je donio Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Ovom Odlukom omogućava se od 15. lipnja 2020. godine, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja.

Sve Odluke i upute, te preporuke:

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Svaki boravak u zatvorenom javnom prostoru predstavlja povećani rizik za zarazu s COVID-19 u odnosu na boravak u obiteljskom domu odnosno kućanstvu.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr, kao i pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 16 sati.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay