°C 19

Krenula 3. faza radova na rotoru u Zelini

13.07.2020.

Maja Peranić

Zbog 3. faze radova na kružnom toku u Svetom Ivanu Zelini od danas je na snazi nova privremena regulacija prometa.

Dio Bocakove ulice između DC3 i Gundulićeve ulice zatvoren je za promet te je za potrebe interventnih vozila vatrogasaca i hitne pomoći osiguran koridor kroz gradilište.

Tijekom 2. faze izvođeni su radovi na sjevernoj prometnoj traci kolnika DC3. U cijelosti je izvedena oborinska i fekalna kanalizacija, napravljena rekonstrukcija vodovodne i plinske mreže. U ovoj 3. fazi, koja je započela danas, izvršit će se radovi na dijelu sjeverne prometne trake kolnika DC 3
te na dijelu parkirališta na Trgu Ante Starčevića.

-S obzirom na značaj ceste u prometnoj mreži, za cijelo vrijeme radova osigurat će se nesmetano prometovanje vozila. U slučaju nastanka gužvi vršit će se ručna regulacija prometa – istaknuli su iz Grada Sveti Ivan Zelina.

Na sjevernom dijelu zone radova predviđeno je izvođenje privremenog pješačkog prijelaza. U dijelu prometne mreže u neposrednoj blizini zone radova nalazi se veći broj javnih i ostalih objekata koji generiraju izrazito jak pješački promet. S ciljem osiguranja nesmetanog odvijanja radova na gradilištu kao i osiguravanja sigurnosti pješačkog i ostalog nemotoriziranog prometa projektom su predviđena dva pješačka koridora položena obodno uz Trg Ante Starčevića kojima je omogućen pristup iz Bocakove ulice u Zagrebačku ulicu i Ulicu braće Radić.

Što se tiče javnog gradskog i međugradskog prometa projektom je predviđeno izmještanje autobusnog stajališta sa sjeverne strane (smjer Zagreb) prema jugu.

Projektnim rješenjem predviđeno je naizmjenično propuštanje vozila regulirano privremenim semaforskim uređajem te postavljanje privremenog semaforskog uređaja s dvije signalne grupe.

(izvor/foto: Grad Sveti Ivan Zelina)