°C 24

Krašić: Počinje devetnica ususret Stepinčevu

01.02.2019.

Redakcija

Ususret obljetnici smrti blaženika Alojzija Stepinca u njegovoj rodnoj župi u Krašiću ove subote, 2. veljače, počinje devetnica.

S posebnim ponosom i pijetetom blaženog kardinala Alojzija Stepinca svake se godine prisjeća njegov rodni Krašić gdje se, na godišnjicu njegove smrti 10. veljače obilježava Stepinčevo. Ovom događaju pridružuju se rijeke hodočasnika koje će već od sutra pristizati u Krašić sa svojim molitvenim nakanama, ali i nakanom da naš blaženik uskoro bude proglašen svetim.

U krašićkoj crkvi Presvetog Trojstva devetnica započinje ove subote. Svakodnevno će se u 18 sati služiti sveta misa kojoj će, od 17 sati prethoditi pobožnosti molitve krunice, klanjanja ili Križnog puta s blaženim Alojzijem Stepincem. Uz to svake večeri tijekom devetnice bit će i prilika za svetu ispovijed. 

Svakdonevno će na svetim misama sudjelovati grupe hodočasnika iz različitih dekanata koji će slavlje upotpuniti pjesmom svojih zborova.

Na samo Stepinčevo, u nedjelju, 10. veljače, u crkvi Presvetog Trojstva služit će se tri euharistijska slavlja – u 8:00, 10:30 i 17:00 sati. Prijepodnevnu misu predvodit će mons.dr. Juraj Batelja, postulator bl. Alojzija Stepinca, a posljepodnevnu će predslaviti prof.dr. Tonči Matulić s KBF-a u Zagrebu.

Dodajmo i kako Hrvatska radiotelevizija 10. veljače prigodno obilježava 59 godina od smrti Blaženog Alojzija Stepinca dokumentarnim filmom "Alojzije Viktor Stepinac" koji će se prikazati na HTV 1 u 20.05 sati.