°C 19

Korona: Jedan novooboljeli u Dugom Selu, preminula osoba na samoborskom području!

26.07.2020.

Maja Peranić

Današnji podaci o novozaraženima koronavirusom na području županije govore o jednoj novom slučaju i to na području Ispostave Dugo Selo, ali i jednom umrlom na području Ispostave Samobor. Izliječene su pak četiri osobe i to u Samoboru, Svetoj Nedelji po jedna osoba te dvije osobe u Zaprešiću.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 26.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 238 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više, četiri osobe su izliječene, a jedna je preminula (24.07). Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 46 slučajeva. Do sada je ukupno izliječena 181 osoba, a 11 ih je preminulo - izvijestila je jutros Zagrebačka županija.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.