°C 25

Kako do propusnica? Zagrebačka županija prikuplja zahtjeve!

23.12.2020.

Maja Peranić

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije izdaje e-Propusnice od ponedjeljka, 21. prosinca 2020. godine isključivo za pružanje medicinske skrbi i putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće. Za putovanje između Zagrebačke županije i Grada Zagreba nisu potrebne propusnice, podsjećamo, no trebaju ih oni koji moraju putovati u druge županije.

Iz Županije mole sve građane koji imaju mogućnost da e-Propusnice zatraže putem sustava e-Građani na https://epropusnice.gov.hr/.

Svi ostali koji nisu u mogućnosti pristupiti sustavu e-Građani, propusnicu mogu zatražiti slanjem u potpunosti ispunjenog ZAHTJEVA na e-mail adresu: propusnice@zagrebacka-zupanija.hr.

-Napominjemo kako svi koji traže propusnicu radi obavljanja posla ZAHTJEVU moraju priložiti potvrdu poslodavca, a svi koji traže propusnicu radi zdravstvenog pregleda ZAHTJEVU moraju priložiti uputnicu, potvrdu o narudžbi za pregled ili drugi dokument kojim se može dokazati opravdanost putovanja-ističu iz Županije.

S obzirom na brojne upite preporuča se svima koji traže e-Propusnicu da pročitaju NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORE vezane uz izdavanje e-Propusnice.

-Ističemo kako Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije propusnice izdaje isključivo za osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Zagrebačke županije. Grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije-poručili su.


Obrazac ZAHTJEVA se nalazi OVDJE.