°C 19

Još devetero pozitivnih na COVID-19 u županiji

15.08.2020.

Petar Brnada

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata evidentirano je devet novih slučajeva zaraze, potvrdili su iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do subote, 15.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 297 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o devet osoba više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 59 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 227 osoba, a 11 ih je preminulo- izvijestili su iz Zavoda.

Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve jest šest novih slučaja u Ispostavi Samobor od čega jedan za područje Svete Nedelje, dva nova slučaja u Ispostavi Zaprešić, jedan novi slučaj u Ispostavi Vrbovec.

-Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana-poručuju iz Županije.