°C 15

Još 13 osoba zaraženo, najviše iz Vrbovca

27.09.2020.

Maja Peranić

Stigli su najnoviji podaci o zaraženima koronavirusom na području županije, a oni govore da je u posljednja 24 sata najviše novozaraženih s vrbovečkom adresom.

U odnosu na podatke od jučer na području Zagrebačke županije, oboljelo je 13 osoba (1 Grad Sveta Nedelja, 1 Grad Velika Gorica, 1 Grad Dugo Selo, 6 Grad Vrbovec, 1 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Stupnik, 2 Općina Brckovljani), a izliječene su 2 osobe.

Od 13 novooboljelih osoba 8 su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su povezana sa svadbama, 1 sa privatnim okupljanjem, dok je za 2 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 23 osobe.

-Podsjećamo kako je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, na prijedlog Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije donio Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zagrebačke županije. Tako će posebne epidemiološke mjere na području Zagrebačke županije biti na snazi do kraja listopada-ističu u Županiji.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana