°C 23

Jedanaest novooboljelih u 24 sata

18.06.2020.

Redakcija

 Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 11, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2269. Jedna novooboljela osoba je iz Sisačko-moslavačke županije, dvije su novooboljele osobe iz Istarske županije, tri su novooboljele osobe iz Splitsko-dalmatinske županije, zatim su tri novooboljele osobe iz Zagrebačke županije a  dvije su novooboljele osobe iz Grada Zagreba. Do sada je testirano 70995 osoba, od toga 368 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 9 osoba. Od toga je na respiratoru 0 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2142, što je 1 novoozdravljeni u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 107.

Podsjećamo, nacionalni Stožer civilne zaštite ovog je tjednaje donio tri odluke - jednom je produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, zatim je omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Podsjećamo, s jučerašnjim danom na snagu je ujedno stupilo omogućavanje održavanja kulturnih i sportskih događaja uz prisustvo gledatelja.

Sve Odluke i upute, te preporuke:

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Svaki boravak u zatvorenom javnom prostoru predstavlja povećani rizik za zarazu s COVID-19 u odnosu na boravak u obiteljskom domu odnosno kućanstvu.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr, kao i pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 16 sati.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay