°C 15

Jasličko dijete u vrtiću u Kravarskom progutalo sredstvo za čišćenje

15.02.2024.

Redakcija

Nesretan slučaj u Dječjem vrtiću u Kravarskom, nedaleko od Velike Gorice. Kako prenosi Dnevnik.hr, dijete od godinu i sedam mjeseci završilo je u srijedu u bolnici s oštećenjem sluznice, nakon što je progutalo sredstvo za čišćenje. Osnivačica dječjih vrtića Didi Karmen Pavlic, među kojima je i taj u Kravarskom potvrdila je da se radi o pogrešci čistačice koja je sredstvom za čišćenje našpricala površinu te je nije dobro obrisala i isprala.

- Dijete je ručicama dotaknulo to sredstvo za čišćenje, a onda je ručice stavilo u usta i ozlijedilo se. Svi su hitno reagirali i napravili sve kako bi se djetetu pomoglo, isprali su djetetu usta, ispričala je Pavlic i dodala kako su u kontaktu s majkom te da su doktori utvrdili da, na svu sreću, dijete neće imati ozbiljne posljedice.

- Čistačica nije postupila po pravilima struke. Ona to nije trebala čistiti dok djeca borave u skupini, svi zaposlenici imaju jasne upute. Osoblje nam je educirano, imamo četiri zdravstvene djelatnice, svi imaju položene ispite i zaštitu na radu. Ne znam što da kažem. Ta je osoba dugo zaposlena kod nas. Mi radimo s djecom i kod nas pogreške nisu dopuštene, ispričala je osnivačica vrtića za Dnevnik.hr.

Zbog ozbiljne povrede radne dužnosti, u ovom slučaju odgovornosti za ozljeđivanja djeteta – moguće je da će odgovorna osoba dobiti otkaz.

- U svakom slučaju ovo neće proći bez određenih mjera, zaključila je Pavlic.

 

(Foto: ilustracija)