°C 3

Iz trećeg pokušaja konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića, predsjednik FOKUS-ov Matija Teur

21.07.2021.

Maja Peranić

Konstituirano je Gradsko vijeće Grada Zaprešića, a novoizabrani vijećnici položili su svečanu prisegu i time se obvezali da će svoju dužnost obavljati savjesno i odgovorno. Podsjetimo, nakon dva neuspjela pokušaja i ne postizanja dogovora među izabranim članovima vijeća, napokon je, iz trećeg pokušaja postignut dogovor.

Za predsjednika vijeća izabran je Matija Teur iz FOKUS-a, no na njegove potpredsjednike još će se morati malo pričekati. Naime, na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici za tu funkciju nije pristigao niti jedan prijedlog, no ovako formirano vijeće može nastaviti s radom i donositi odluke.

-Zahvaljujem svim vijećnicima koji su me podržali, a posebno kolegici Matei Kalamir. Trudit ću se biti onaj koji spaja, a ne razdvaja. Nadam se iskrenoj i konstruktivnoj suradnji sa svim vijećnicima, gradonačelnikom Željkom Turkom i svim službama Grada. Ovo je iznimno odgovorna funkcija, puna izazova i prepreka, ali pokušat ću pronaći najbolja moguća rješenja za iste, na dobrobit svih građana Zaprešića – poručio je novi predsjednik Gradskog vijeća Matija Teur.

S konstituirajućom sjednicom zadovoljan je i gradonačelnik Turk.

-Izuzetno sam zadovoljan što je konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića. Čestitam vijećnicima koji su položili svečanu prisegu, posebno novom predsjedniku Matiji Teuru. Obnašati ovu dužnost velika je čast, ali i obveza. Radujem se budućoj suradnji usmjerenoj ka nastavku podizanja kvalitete života naših sugrađana i nadam se da će ovaj saziv biti obilježen kulturnim i tolerantnim političkim dijalogom u demokratskom ozračju-poručio je nakon konstituirajuće sjednice gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

(foto: Grad Zaprešić)