°C 14

Ivaniću 438.000 kuna za projekt gospodarenja otpadom

13.09.2018.

Redakcija

Za sufinanciranje projekta „Nije svaki otpad smeće“ Gradu Ivanić-Gradu su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 438.263,66 kuna.

Projekt će se sufinancirati iz EU sredstava i to u sklopu Poziva za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Cilj programa je smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta, a projektnu pripremu i prijavu izvršila je Razvojna agencija Igra d.o.o. u srpnju ove godine.

-Projektom je predviđena organizacija 5 dvosatnih javnih tribina na temu održivog gospodarenja otpadom kao i 42 edukativne radionice u osnovnim školama za učenike 4., 6. i 8. razreda u trajanju od 2 školska sata, dok će za one najmlađe biti organizirano 9 posebnih radionica na kojima će se kroz kreativne zadatke obrađivati teme iz područja održivog gospodarenja otpadom- priopćili su iz Grada.

Pritom su dodali da je projektom ujedno predviđena, uz tisak letaka i brošura sa uputama o odvojenom prikupljanju otpada te kompostiranju, i izrada aplikacije za pametne telefone kojom će se građanima omogućiti jednostavan pristup i praćenje podataka vezanih uz prikupljanje otpada.

Foto: Grad Ivanić-Grad