°C 18

Igora život nije mazio, spas traži u Amazoni

20.09.2019.

Romana Šimek

Velika životna priča Igora Kaurića našla se i na ‘GoGetFunding’, web stranici na kojoj mnogi potražuju novčana sredstva za provođenje raznih projekata ili ideja. Crowdfunding predstavlja mogućnost solidariziranog financiranja projekata u cijelome svijetu. Pojedinci s relativno malim iznosima od 1 do 50 dolara financiraju projekte do kojih im je stalo pritom dobivajući razne darove i povlastice. Ovaj trend je relativno nov i koristi se unatrag pola desetljeća, ali se zbog svoje prihvatljivosti vrlo brzo širi pa je do sad nastalo već preko 500 crowdfunding platformi.

Crowdfunding platforma mjesto je gdje se na internetu mogu naći svi uvjeti, mogućnosti i informacije za projekte čije su ideje zanimljive, inovativne, kreativne i slično. Tu se mogu naći načini za prikupljanje novca potrebnog za pokretanje ili finaliziranje originalnih, umjetničkih ili nekonvencionalnih ideja koje će teško imati uspjeha u tradicionalnim financijskim institucijama. No, Igor Kaurić na stranicama GoGetFunding traži novac za samo jednu stvar - život. 

Priča Igora Kaurića

Naime, Igor je iz Velike Gorice, ima 36 godina i rak testisa. Metastazirao je kroz cijelo njegovo tijelo, putem limfnog sustava. Choriocarcinoma (rijedak i vrlo agresivan oblik raka s vrlo malom mogućnošću da se liječi klasičnom kemoterapijom i zračenjem i toliko je agresivan da se stalno vraća u drugim oblicima (na primjer, leukemija).

-Zahvaljujući mojim dobrim prijateljima uspio sam pronaći najbolju liječnicu raka testisa u Hrvatskoj, ali ona mi je dala samo 30% šanse za preživljavanje i čini se da se u ovom trenutku osjeća bespomoćno. 

Njegova majka, teta, obje bake te oba djeca umrla su u borbi protiv istog neprijatelja - karcinoma. Kako priča, čak je obolio i otac. Sestri je nedavno dijagnosticiran rak dojke, a otkriveno je da i desetogodišnja nećakinja ima cistu u mozgu, duljine 2 cm. 

Nakon sedam ciklusa kemoterapije tj. zračenja i nekoliko malih i jedna teška operacija trbuha, uspjeli su ukloniti desetak tumora iz njegove trbušne šupljine. Međutim, ostalo je nekoliko njih jer se pokazalo da ne mogu djelovati, ali vremenom su se počeli  smanjivali.

-Bilo je dobro gotovo godinu dana kad su mi odjednom najnoviji CT (pregled mačke) otkrili da imam 12 novih karcinoma na plućima i da su se oni koji se smanjuju prestali smanjivati- prepričava Igor.

Trenutno ima tri mogućnosti.

  1. Nastaviti s kemoterapijom, sve dok me takav tretman ne ubije / i / ili mi se tumor ne proširi na mozak
  2. Ozonska terapija u Sjedinjenim Američkim Državama koja bi mogla koštati 100.000 dolara (+ putni troškovi)
  3. Povlačenje u amazonskoj šumi s biljnim lijekovima, što bi me koštalo oko 10.000 dolara

-Nakon godina iskustva sa zapadnom medicinom, njegova je želja iskušati biljnu medicinu u koju osobno čvrsto vjeruje. -Imao sam zadovoljstvo upoznati i razgovarati s liječnikom iz Argentine koji mi je predložio da posjetim njegovog učitelja u amazonskoj šumi i ostanem tamo tri mjeseca, s obzirom na prirodu moje bolesti, kako bi mogli ozdraviti moje tijelo i osloboditi moje postojanje od "zlih duhova" koji me tjeraju da nastavim nositi lošu karmu zbog koje smo mi (moja obitelj) bolesna. Kao istraživač i kreativna duša želim napisati knjigu i započeti blog o svom putovanju koje se temelji na znanstvenim saznanjima i mojim iskustvima, tako da je moja misija prenijeti stečeno znanje svakom živom biću koje je spremno prihvatiti. Za liječenje (i let za Peru) potrebno mi je oko 10 000 dolara, a ako uspijem prikupiti više nego što mi zapravo treba, sav novac donirat ću se (alternativnim) istraživanjima raka- otvoreno govori Igor, u nadi da će uspjeti u svom naumu. 

Kao veliki istraživač, ali po prirodi i kreativna duša, želi napisati vlastitu knjigu te voditi blog o svom putovanju te tako prenijeti svoje životno iskustvo drugima. Za liječenje, ali i let za Peru potrebno mu je oko 10 000 dolara, a kako kaže, ako uspije prikupiti više nego što mu zapravo treba, sav novac donirat će alternativnim oblicima istraživanjima raka. Do sada je na stranici uspio prikupiti 7.468,30 kuna te 1.800 kuna uplatama na bankovni račun. Samo uz pomoć dobrih ljudi može prikupiti potreban iznos te otići na putovanje koje mu može spasiti život. 

Njegov profil i njegovu priču možete vidjeti klikom na stranicu GoGetFunding, a donirati možete i na HR1524840083234120050 / Ivana Salopek / Raiffeisen bank.