°C 12

Gradi se sportska dvorana u Bedenici vrijedna 18,7 milijuna kuna

22.10.2020.

Maja Peranić

Izgradnja nove sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Bedenica teče planiranom dinamikom. Investiciju vrijednu 18,7 milijuna kuna koju u cijelosti financira Zagrebačka županija danas je obišao župan Stjepan Kožić.

-Prije tri godine ovdje smo izgradili prekrasnu novu školu, a uskoro s novom dvoranom, Bedenica, jedna od najmanjih općina u Zagrebačkoj županiji i Hrvatskoj bit će ogledni primjer brige za školstvo-rekao je Kožić dodavši kako će bedenički školarci imati osigurane uvjete za nastavu tjelesnog te da će dvorana od velike koristi biti i lokalnim sportskim klubovima koji će dobiti prostor za treniranje.

Nova sportska dvorana bit će dvodijelna, ukupne površine 1510 metara kvadratnih i povezana sa postojećom zgradom škole. Završetak radova očekuje se u rujnu 2021. godine.

Zadovoljstvo što će napokon imati sportsku dvoranu sažeto je izrazio ravnatelj OŠ Bedenica Krunoslav Ujlaki.

-Nova dvorana ostvarenje je naših snova!-istaknuo je Ujlaki.

Ivan Bukovec, zamjenik načelnika Općine Bedenica istaknuo je kako se upisno područje u bedeničku osnovnu školu proširilo i na okolne općine te da broj školaraca iz godine u godinu raste.

-Vjerujem da će se taj trend još više nastaviti izgradnjom nove dvorane- istaknuo je Bukovec.

Prilikom obilaska gradilišta Kožić se osvrnuo na kapitalne investicije u školstvu.

-Kroz dvije godine, ovu i 2021., Županija će u kapitalne investicije u školstvu, njih ukupno 13, uložiti 140 milijuna kuna. Najveće među njima već se naveliko grade – nova škola u Luki, značajna dogradnja škole u Pušći te sportske dvorane u Bedenici i Klinča Selima. Kad k tome dodamo i preko 62 milijuna kuna vrijedne energetske obnove 4 škole onda je jasno vidljivo kako kapitalne investicije u školstvo na području županije nisu mrtvo slovo na papiru, već ozbiljni projekti koji se realiziraju i to u predviđenim rokovima- naglasio je Kožić.