°C 0

Gradec: Kod 77-godišnjaka pronađeno oružje za koje nije imao dozvolu

20.10.2020.

Maja Peranić

Prerađenu automatsku pušku s jedanaest metaka policija je pronašla pretragom kuće i vikendice 77-godišnjaka u Gradecu. Također pronađena je još jedna puška i nekoliko komada streljiva u vlasništvu 28-godišnjaka. Podneseni su kaznena prijava i optužni prijedlog.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 77-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari“.

-Policijski službenici iz Vrbovca posumnjali su da 77-godišnjak u kući i vikendici u Gradecu ima nedozvoljeno oružje i streljivo. Temeljem naloga suda obavili su pretragu kuće, vikendice i osobnog automobila te pronašli prerađenu poluautomatsku pušku i jedanaest metaka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici protiv 77-godišnjaka podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu – izvijestila je policija.

Također, policija je pronašla još jednu pušku i nekoliko komada streljiva koji su u nezakonitog vlasništva 28-godišnjaka.

-Isto se tako sumnja da je drugi dio oružja pronađen pretragom, a to su puška i još nekoliko komada streljiva, u vlasništvu 28-godišnjaka protiv kojeg je zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u članku 70 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu – priopćili su iz PUZ-a.