°C 22

Gorički vatrogasci postigli dogovor s Gradom

19.10.2018.

Redakcija

Sindikat javnih profesionalnih vatrogasnih postrojbi Hrvatske, u ime goričkih profesionalnih vatrogasaca, i Grad Velika Gorica postigli su sindikalni dogovor te danas potpisali kolektivni ugovor koji će vrijediti za naredno razdoblje.

Glavna značajka potpisanog aneksa kolektivnog ugovora profesionalnih vatrogasaca zaposlenih u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velike Gorice je povećanje dodatka za otežane uvjete rada, a koji je s dosadašnjih 10% na osnovici plaće povećan na 15%. Potreba za ovim povećanjem proizlazi iz sve zahtjevnijih ugroza s kojima se gorički vatrogasci susreću, od kemijskih i bioloških ugroza do drugih specifičnosti vatrogasnog posla, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom potpisivanja.

- Svjesni smo rizika koji nosi vaš posao. Okolnosti u kojima živimo su sve zahtjevnije i operativna sposobnost javne vatrogasne postrojbe mora biti na sve višim razinama kako bi građani bili sigurniji. Naš grad je među zahtjevnijim urbanim područjima u Hrvatskoj, okružen brzim cestama sa željezničkom prugom, grad iznad kojega lete avioni, okružen rijekama i nasipima i tu živimo moderan život koji ima svoje opasnosti - rekao je gradonačelnik.

Ispred goričke podružnice Sindikata povjerenik Roman Gotal istaknuo je da su vatrogasci zadovoljni ovakvom razinom komunikacije od strane vodstva Grada te isto očekuju i u narednom razdoblju.

- Računali smo da će se taj dio vratiti i ako će se pregovori nastaviti kontinuirano da se izravna ono što nam fali, neće biti problema u pregovorima - rekao je Gotal.

Gradsko vodstvo vodi još tri sindikalna pregovaranja i to sa sindikatima zaposlenih u kulturi, gradskoj upravi te predškolskim ustanovama, a gradonačelnik je istaknuo kako se nada da će i ti pregovori završiti na obostrano zadovoljstvo uključenih strana.

- Time pokazujemo da socijalna uključivost i odgovornost Grada će biti na visokoj razini ovakvoga modernog grada koji uz materijalna ulaganja misli i na čovjeka bez kojega svega toga ne bi bilo - zaključio je gradonačelnik.