°C 27

FOTO Brončana karatistica Ana Lenard na prijemu kod dožupana Kolarca

09.09.2021.

Petar Brnada

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec primio je i prigodno nagradio Anu Lenard, karatisticu Karate kluba Samobor i hrvatsku reprezentativku, povodom osvajanja brončane medalje u ekipnoj kategoriji na ovogodišnjem Europskom prvenstvu održanom od 19. do 23. svibnja u Poreču.

Svoje dojmove s Europskog prvenstva na kojem je nastupilo 513 sportaša iz 47 zemalja sažela je i Ana Lenard istaknuvši da je riječ o za nju posebnoj medalji.

-Ovo je prvenstvo na kojem sam po prvi put preuzela ulogu kapetanice naše ekipe. Osobno sam imala tri pobjede i jednu neriješenu borbu, a pohvale idu cijeloj ekipi koja se doista lavovski borila i stvarno sam jako ponosna na njih- izjavila je Lenard dodavši da su u tijeku pripreme za Svjetsko prvenstvo u karateu koje će se sredinom studenoga održati u Dubaiju.

Inače, Ana Lenard jedna je od najtrofejnijih sportašica mlađe generacije s područja Zagrebačke županije, a zahvaljujući svojim sjajnim rezultatima i postignućima u više je navrata proglašavana najboljom sportašicom Zagrebačke županije.

Čestitavši Ani na osvojenoj ekipnoj bronci zamjenik župana Kolarec istaknuo je da Županija kontinuirano prati i podržava sportaše i općenito sportsku zajednicu na svom području.

-S obzirom na sjajne rezultate, broj aktivnih sportaša i trenera, ali i ukupno županijsko ulaganje u sport, mislim da već sada možemo govoriti o Zagrebačkoj županiji kao županiji sporta- rekao je Kolarec.

-Kao bivši profesionalni sportaš znam koliko je truda uloženo u ovu medalju, stoga Ana hvala ti što na ovako lijep i uspješan način promoviraš našu Županiju diljem svijeta i što si pravi uzor mladima- naglasio je Kolarec.

O statusu karatea kao olimpijskoj disciplini govorio je Anin trener Darko Šimunec.

-Suprotno našim željama i očekivanjima, karate nije uvršten kao disciplina za naredne Olimpijske igre koje će se 2024. godine održati u Parizu. Nade još uvijek ima, u tijeku su pregovori na visokoj državnoj razini u Francuskoj, a mi se evo nadamo da bi to bio najljepši mogući način da završimo Aninu sportsku karijeru- rekao je Šimunec.

Prijemu su ispred Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije nazočili njezin predsjednik Vladimir Bregović i tajnik Boris Makarun te ispred UO za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Ovlaštena za obavljanje poslova pročelnice Jadranka Dujić.