°C 20

Florijanovo s pribićkim vatrogascima: Dobrovoljci u svega 7 minuta iz goruće kuće spasili staricu

05.05.2022.

Petar Brnada

U svibnju 2021. godine vatrogasci DVD-a Pribić su u svega 7 minuta nakon dojave o požaru kuće u mjestu Dol u općini Krašić, izašli na intervenciju i iz kuće koju je već poprilično zahvatio požar spasili staricu. Godinu dana kasnije, na sam blagdan sv. Florijana pribićke vatrogasce na tom je mjestu posjetio zamjenik župana Damir Tomljenović.

-Bio je to čin velike hrabrosti i ljudskosti koji su, iako su dobrovoljci, odradili kao da su profesionalci- rekao je Tomljenović, podsjetivši kako im je zbog toga Zagrebačka županija prošle godine dodijelila županijsku nagradu.

Uputivši čestitku svim vatrogaskinjama i vatrogascima, Tomljenović je istaknuo kako Zagrebačka županija godinama njeguje partnerski odnos s vatrogascima, a osim riječima podrške i zahvale, vatrogastvo podupire prvenstveno kroz nabavu nove opreme i vozila kako bi operativnost na terenu bila što bolja.

-Tijekom 2020. i 2021. godini pomogli smo uređenje sva tri vatrogasna doma na području općine Krašić. U Pribiću i Prekrižju sufinancirali smo novi krov, a u Krašiću unutarnje uređenje i to s ukupno oko 350.000 kuna. Takva konkretna ulaganja pokazuju koliko brinemo o vatrogastvu- rekao je Tomljenović.

Načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik istaknuo je kako su vatrogasci odradili veliki posao u vremenu pandemije i bili na raspolaganju civilnoj zaštiti koja bi bez njih u lokalnim sredinama puno teže funkcionirala.

Čestitke vatrogascima uputili su i predstavnici Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, predsjednik  Slavko Povrlišek i v.d. zapovjednika Boris Fabijančić.

-Zahvaljujem svim vatrogascima na požrtvovnosti, na tome što odvajaju svoje vrijeme kako bi spašavali tuđu imovinu, riskiraju svoje živote kako bi spasili tuđi život- istaknuo je Povrlišek.

U ime domaćina zahvalu na posjeti uputio je predsjednik DVD-a Pribić Vladimir Bucković koji je rekao kako je ta prošlogodišnja intervencija bila itekako kompleksna s obzirom da se pretpostavljalo da se u gorućoj kući nalazi vlasnica te da je kompletan okoliš drveni.

-U pomoć su nam priskočili i kolege iz susjednog DVD-a Krašić pa smo zajedničkim snagama lokalizirali požar, a kasnije su se naši vatrogasci uključili i u čišćenje samog zgarišta- rekao je Bucković.

Inače, DVD Pribić broji 43 člana, a u kontinuitetu djeluje 102 godine.

 

Foto i izvor: Zagrebačka županija

Galerija slika

Florijanovo s pribićkim vatrogascima: Dobrovoljci u svega 7 minuta iz goruće kuće spasili staricu Florijanovo s pribićkim vatrogascima: Dobrovoljci u svega 7 minuta iz goruće kuće spasili staricu Florijanovo s pribićkim vatrogascima: Dobrovoljci u svega 7 minuta iz goruće kuće spasili staricu Florijanovo s pribićkim vatrogascima: Dobrovoljci u svega 7 minuta iz goruće kuće spasili staricu