°C 5

Film Turističke zajednice Zagrebačke županije „Okusi prije svega“ osvojio drugo mjesto u Portugalu

02.11.2022.

Redakcija

Najbolji vinski film Zagreb TourFilm Festivala „Okusi prije svega“, Turističke zajednice Zagrebačke županije, osvojio je još jedno međunarodno priznanje na prestižnom XV International Tourism Film Festival ART&TUR u Portugalu. Filmu je dodijeljeno je srebrno priznanje za drugo mjesto u kategoriji Enoturizma.

 ART&TUR jednako kao i ZAGREB TOUR FILM FESTIVAL članovi su CIFFT-a (Međunarodnog udruženja festivala turističkih filmova), organizacije koja ocjenjuje najbolje turističke filmove na svijetu, a zahvaljujući tome našao se među 10 najboljih na svijetu. Nastao je u suradnji Turističke zajednice Zagrebačke županije i produkcijske kuće Sekunde snažan je pomak i poticaj u promociji turizma i vinskih cesta Zagrebačke županije.

- Biti među prvih 10 najboljih turističkih filmova  na svijetu veliko je priznanje Turističkoj zajednici Zagrebačke županije te velika pohvala našem radu unatrag tri i pol godine, kao i destinacijskom marketingu i smjeru kojeg smo postavili. Vinske ceste Zagrebačke županije  kroz film upoznali su brojni sudionici festivala i stručni žiri, čime smo uspješno nastavili promociju nezaboravnih lokacija naše županije - izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Film gledatelja vodi kroz pripremu vinjaka obitelji Šoškić, proizvodnju iskrenih vina obitelji Tomac, inače prve ekološki certificirane vinarije na području Zagrebačke županije koja je nedavno završila s gradnjom impresivne nove vinarije. U filmu možete vidjeti i bajkovitu kuriju Nespeš, na zelinskoj vinskoj cesti gdje se danas smjestila vinarija Litterarii. Nositelji tradicije vinskih cesta Zagrebačke županije su obitelji koje generacijama proizvode vina, poput vinarije Kos.

U vinogradarskoj kući Braje možete doživjeti pripremu domaćeg plešivičkog copanjeka, a slobodne domaće životinje na Žumberačkim obroncima podsjetnik su da iskrena vina Zagrebačke županije prati i izvornost namirnica koje se nađu na jelovnicima prepoznatih restorana.