°C 26

Dubrava: Prva adventska priča…

27.11.2016.

MajaR

U predvečerje prve adventske nedjelje, u Dubravi (vrbovečkoj) su žene ispričale svoju prvu Adventsku priču.

Udruga žena na desetak je štandova na tzv. Dolarevom dvorištu izložilo brojne adventske aranžmane i raznorazne lijepe kućne i slatke rukotvorine. Svoje (znatiželjne) sugrađane i ostale posjetitelje ponudile su ukusnim kuhanim kobasicama, vinom i čajem…

Svoje vrijedne žene posjetio je i načelnik općine prof. Branimir Katalenac i nije propustio zavući ruku u novčanik i kupiti neku sitnicu.

- Ženama treba pomoći i na ovakav način. Vrlo sam zadovoljan njihovim radom i aktivnošću, i ne samo njihovim; sjajno rade sve naše udruge, pa će zbog toga Općina uvijek stati iza njih – kazao nam je u prolazu i dodao kako će upravo na ovome mjestu (Dolarevo dvorište) općina graditi kulturni centar, u kojem će danas-sutra mjesto i kutak za svoj rad imati sve njihove udruge.

- Ovo nam je prva takva manifestacija. Zanimalo nas je što na ideju kažu naši sumještani, a sudeći po večerašnjem interesu, mislim da će ova adventska priča postati tradicija. Svaka sredina ima svoje svoja adventska događanja, pa zašto ih ne bi imala i Dubrava. U organizaciju ove večeri uključilo se spremno više od 20 naših članica, čime sam prezadovoljna – dodala je predsjednica Udruge žena Mirela Videc.

A oko 19 sati svi su se s Dolarevog dvorišta uputili do obližnje spomen-biste velikog dubravskog sina Slavka Ježića, povjesničara književnosti, književnika i filologa, gdje su, pak, prvu adventsku svijeću zapalili članovi župskog zbora Sv. Margarete. Advent u Dubravi je počeo…(F.S.)