°C -3

Domovi zdravlja u Vrbovcu, Jaski i Zaprešiću energetski će se obnoviti

21.02.2018.

Maja Ivčić

Ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Vrbovcu, Jastrebarskom i Zaprešiću uskoro bi mogli dočekati svoju energetsku obnovu.

O tom pitanju na aktualnom satu posljednje sjednice Županijske skupštine raspitivao se vijećnik Damir Hrdas (Laburisti).Odgovoreno mu je kako je Zagrebačka županija na javni je poziv kandidirala projekte energetske obnove zgrada javne namjene te su na poziv prijavljene tri ispostave županijskog doma zdravlja – Vrbovec, Jastrebarsko i Zaprešić.

-Taj javni poziv je privremeno obustavljen u ovom trenutku, očekuju se njegovo otvaranje nakon što pristigle prijave u ministarstvu budu ocijenjene i donijete odluke o financiranju. Vjerujemo, a i takve su najave ministarstva, da će sredstva za ovu namjenu biti povećana i da ćemo biti u prilici kandidirati još neke ispostave doma zdravlja – odgovorila je na vijećničko pitanje zamjenica župana Nadica Žužak.Ukupna vrijednost njihove energetske obnove je 9,3 milijuna kuna, a financiranje obnove doma zdravlja u Vrbovcu već je odobreno te se čeka suglasnost za preostala dva projekta.

Projekt energetske obnove doma zdravlja u Vrbovcu težak je 1 104 000 kuna što će u 50% iznosu financirati Europska unija. Ostatak sredstava osiguran je u proračunu Zagrebačke županije, a očekuje se i da će dio financirati i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.