°C 13

Devet novooboljelih na području županije, najviše u Velikoj Gorici

21.09.2020.

Maja Peranić

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka, 21.09.2020. do 10:00 sati evidentirane su 674 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 474 osobe, a 13 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 187 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 9 osoba i to 4 - Grad Velika Gorica, 2 - Grad Vrbovec, 2 - Općina Kloštar Ivanić, 1 - Općina Pisarovina).

Od 9 novooboljelih osoba 4 su kontakt prethodno oboljelih, 1 slučaj poveza je sa svadbom, dok je za 4 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 92 osobe.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.