°C 22

Danas se službeno otvara novo reciklažno dvorište Tarno

08.06.2020.

Redakcija

Stanovnici Grada Ivanić-Grada dobili su sredinom veljače novo reciklažno dvorište Tarno vrijedno 1,4 milijuna kuna za prikupljanje komunalnog otpada. Dvorištem upravlja trgovačko društvo Ivakop d.o.o. po Odluci Grada.

Dan otvorenih vrata novog reciklažnog dvorišta održat će se danas s početkom u 16:00 sati, u sklopu kojeg će se dvorište svečano otvoriti i pustiti u rad, na adresi Tarno 13b, Tarno, Ivanić-Grad (lokacija odlagališta otpada Tarno). Dvorište će otvoriti gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i direktorica Ivakopa d.o.o. Sanja Radošević.

Projekt „Građenje i opremanje – Reciklažno dvorište Tarno – Ivanić-Grad“ vrijedan je 1.338.866,30 kuna, od kojih 1.138.036,00 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava potpisanog s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cilj projekta je povećanje količina odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Svrha projekta je doprinijeti ostvarenju ciljane stope recikliranja PGO RH do 2020., te ciljeva PGO IG do 2022. kroz izgradnju potrebne infrastrukture za odvojeno prikupljanje otpada te podizanje svijesti lokalnog stanovništva o važnosti odvojenog prikupljanja otpada, zaštite okoliša i ulozi reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom. U prvoj punoj kalendarskoj godini, nakon ishođenja uporabne dozvole, reciklažno dvorište moći će primiti 60 tona odvojeno prikupljenog otpada.

- Ovim putem pozivamo sve građane Ivanić-Grada da posjete novo Reciklažno dvorište i upoznaju se sa novostima i mogućnostima koje im ono pruža - kazali su iz Grada.


Radno vrijeme reciklažnog dvorišta Tarno:

  • Pon – pet 07:00 – 18:00
  • Subota 07:00 – 15:00

Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 2899-212, i na e-mail: ivakop@ivakop.hr