°C 13

CRNI VIKEND: 49-godišnjak smrtno stradao u prometnoj nesreći, još pet osoba teže ozlijeđeno

14.10.2019.

Romana Šimek

U subotu, 12. listopada oko 9:50 sati, 22-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Ford Focus zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se  Ulicom Josipa Zorića u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 121 gdje se nalazi obilježeni pješački prijelaza nije se prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz uslijed čega je vozilom naletio na 83-godišnjaka koji je prelazio kolnik po pješačkom prijelazu u smjeru sjevera  te se u trenutku naleta nalazio na sredini južne prometne trake Ulice Josipa Zorića. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 83-godišnjak te mu je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava.

U nastavku dana, u 18:05 sati u mjestu Lupoglav, dogodila se još jedna prometna nesreća. 49-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Peugeot 207 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Ivana Horvatića u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 198 D izgubio je nadzor nad vozilom, skrenuo ulijevo te je sletio na meki teren s istočne strane kolnika uslijed čega je vozilo naletjelo na istočnu obalu odvodnog kanala. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 49-godišnjak, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. 

Prometna nesreća dogodila se u subotu i u mjestu Gornja Bistra. 40-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Peugeot 206 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kroz mjesto Gornja Bistra Ulicom braće Radića u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Vinogradskom ulicom prilikom uključivanja na kolnik Vinogradske ulice nije se  zaustavila na prometni znak „raskrižje s cestom s prednošću prolaska“ odnosno nije propustila sva vozila koja je bila dužna propustiti. Tom je prilikom naletila na osobni automobil marke Opel Vivaro daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak, a kretao se Vinogradskom ulicom u smjeru istoka. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 40-godišnja vozačica osobnog automobila marke Peugot 206, liječnička pomoć pružena joj je u KB Sveti Duh.

U nedjelju, 13. listopada 2019. godine oko 1.30 sati, 21-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kroz mjesto i Ulicu Konšćica u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do kućnog broja 89,  uslijed nepropisnog kretanja svojim vozilom na način da se prilikom kretanja navedenim kolnikom gdje prometne trake nisu obilježene nije se kretao što bliže desnom rubu kolnika i na tolikoj udaljenosti od njega te je s obzirom na brzinu kretanja vozila, uvjete stanja i osobina ceste, najprije prešao na lijevu stranu kolnika, a nakon toga sletio na meki teren i udario u stablo. U prometnoj nesreći liječnička pomoć pružena je 21-godišnjem vozaču i maloljetnom putniku u KB Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je vozač teško ozlijeđen, a putnik lakše.

Također u nedjelju, oko 14:50 sati, 41-godišnjak je upravljao motociklom marke OTR125 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se iz smjera Kupinečkog Kraljevca u smjeru Kupinca. Dolaskom u mjesto Kupinec, Gornji Maretići ulaskom u desni oštri zavoj uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila te stanju kolnika isti je izgubio nadzor i pao s motocikla. Liječnička pomoć pružena mu je u KB Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

foto: Marko Prpic/PIXSELL