°C 4

Civilna zaštita Zagrebačke županije dobila novu opremu vrijednu gotovo 30 tisuća eura

23.01.2023.

Redakcija

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije dobio je kabinu za dekontaminaciju, kompresor i dišne aparate ukupne vrijednosti gotovo 30 tisuća eura. Centralno skladište u Svetom Ivanu Zelini gdje se nalazi sva oprema obišao je zamjenik župana Ervin Kolarec, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

- Zagrebačka županija kontinuiranim ulaganjem u novu opremu nadograđuje sustav civilne zaštite kako bi bio spreman odgovoriti u slučaju potencijalnih nesreća i katastrofa - rekao je Kolarec dodavši kako je u ovoj godini za civilnu zaštitu osigurano 218 tisuća eura.

- Ovo je prva kabina za dekontaminaciju na našem području, uz koju ćemo nabaviti profesionalna radna odijela kako bi naši vatrogasci na intervencijama bili maksimalno zaštićeni - naglasio je Kolarec.

- Nova kabina za dekontaminaciju može se jednostavno dovesti na bilo koju lokaciju i u kratkom vremenu staviti u funkciju, a u trenutku kada se dogodi nesreća koja zahtijeva trenutnu dekontaminaciju osoba ili opreme, što je slučaj kod nesreća u industrijskim pogonima ili izlijevanja kemikalija, upravo je brzina intervencije od ključne važnosti - objasnio je Ivica Mačković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Sveti Ivan Zelina.

„Županija na dlanu“ proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

Foto: zagrebacka-zupanija.hr