°C 20

Barišić iz Sabora: Smatram da nisam napravio nikakvo inkriminirano djelo

17.09.2020.

Ivana Ćurić

Nakon prijelomne vijesti koja je odjeknula u svim medijima iz Hrvatskog sabora medijima se obratio gradonačelnik i saborski zastupnik i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić naglasivši kako ga još nitko nije kontaktirao po pitanju cijelog slučaja, ali i da je spreman odgovoriti na sva pitanja.

-Čuo sam iz medija o svemu, nitko me nije kontaktirao. Jutros sam bio u Gradu na svom radnom mjestu u Velikoj Gorici i tu sam sad uz Saboru, spreman sam odgovoriti na sva pitanja. Onako kako će sustav zatražiti da se ponašam, ja ću se ponašati. . Mogu samo reći da je Grad svake godine imao odlično mišljenje revizije, Grad je aktivan, posluje, i tvrtka koja se spominje je također pozitivna, imamo EU projekte, radimo uz interne i eksterne kontrole dobar posao -izjavio je Dražen Barišić.

Na upit novinara rekao je da nije angažirao odvjetnika, a o tvrtki Elektrocentar Petek koja se spominje u aferi, poručio je kako vjeruje da je sve bilo po zakonu.

-Vjerujem da ne postoji nikakav rep i da je sve bilo rađeno po zakonu u odnosu te tvrtke, Grada Velike Gorice i naše trgovačkog društva. To su bili elektro-poslovi i poslovi niskogradnje. Ta tvrtka se pojavljuje na području Zagrebačke županije kao jedna relevantna tvrtka koja ima više stotina zaposlenih i sve potrebne reference. Često je kao izvođač radova općina, gradova i županije. Poznajem ljude u toj tvrtki-odgovorio je Barišić.

Više o svemu znat će se i nakon sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva koje će u 17 sati raspravljati o zahtjevu za davanje odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv dvojce saborskih zastupnika.

 

(Izvor: 24sata)