°C 0

Zelinska kestenijada: Malo više distance, ali ništa manje veselja i finih kestena!

06.10.2020.

Maja Peranić

-Pozivamo Vas da nam se pridružite na Kladeščici, u nedjelju 11. listopada 2020. od 9 sati gdje će se održati tradicionalna 23. zelinska kestenijada-poručuju organizatori ove jesenske manifestacije u Zelini, Turistička zajednica Svetog Ivana Zeline sa suorganizatorima GU Amanita i PD Zelina te pokroviteljem Gradom Svetim Ivanom Zelinom.

Na Kladeščicu možete doći pješice, na biciklu ili automobilom, poručili su. Zbog postojećih mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom, ovogodišnja kestenijada se neće moći održati u svom tradicionalnom obliku, već će se, kao i sve ostalo, morati prilagoditi važećim epidemiološkim mjerama.

-Ove godine neće biti ponude kuhane hrane, organiziranih dolazaka pješice ili biciklom, druženje uz živu glazbu, jesenske gljivarijade, natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića, sportske igre, natkrivenog šatora sa stolovima. Družit ćemo se uz nešto više fizičke distance, ali s ništa manje veselja i dobre atmosfere ispred planinarske kuće „Kladeščica“. Pripremili smo pečene kestene, domaće kobasice te domaće zelinsko kraft pivo uz standardnu ponudu pića-kazali su organizatori.

Broj mjesta i stolova je ograničen pa Vas organizatori pozivaju da sa sobom ponesete svoje dekice, stolčiće i druge slične rekvizite, kako biste našli za sebe i svoje prijatelje idealno mjesto za opuštanje na prekrasnoj zelinskoj gori.

Grad Sveti Ivan Zelina i ove godine daruje mjericom kestene sve koji prvi dođu pješice i sretnu po putu volontere iz organizacije.

-Pozivamo Vas da se svi zajedno prilagodimo, očuvamo zdravlje i tradiciju te uživamo u 23. zelinskoj kestenijadi. Uživajmo u prirodi, svježem zraku, kestenima te budimo odgovorni i veseli-poručili su iz Turističke zajednice Svetog Ivana Zeline.