°C 22

Vrbovečka Noć knjige u ponedjeljak

21.04.2017.

Igor

Povodom obilježavanja ovogodišnje manifestacije "Noć knjige", koja traje od danas do ponedjeljka, Narodna knjižnica Vrbovec u suradnji sa Srednjom školom Vrbovec, poetski sat Govorimo hrvatski priređuje u ponedjeljak, 24. travnja. Stihove hrvatskih pjesnika govorit će učenici 1. a razreda Srednje škole (mentorice Nade Poturiček), a u glazbenom će dijelu programa nastupiti saksofonistica Marta Prevarić. Program se održava u Knjižnici u ponedjeljak u 18.30 sati - izvijestila je ravnateljica prof. Martina Sanković.

Noć knjige - manifestacija je kojom se šestu godinu zaredom potiče kultura čitanja, razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu, ove se godine održava obuhvaćajući još Svjetski dan knjige i autorskih prava, te Dan hrvatske knjige.

Organizatori Noći knjige su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info. (F.S.)