°C 22

Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice

23.05.2019.

Petar Brnada

Zaboravljene priče, narodne predaje, gorostasi, vještice, vile... jednom riječju Perunfest. Festival koji oživljava legende, bajke i priče održava se ovoga vikenda u dvorcu Lukavec, kraj Velike gorice.

Kroz dva dana vrlo bogatog i raznolikog programa zavladati zmajevi, vještice-coprnice, vile i vilenjaci, vampiri, carevi, biskupi, moguti… Svaki prostor unutar i površine u okolici dvorca ispunit će se umjetničkim sadržajima kao npr. pjesnicima koji recitiraju, pripovjedačima, skečevima i predstavama na temu mitova, legendi i priča, glazbenim točkama.

Perun ili Svarog je mitski stvoritelj i davatelj života. On vlada munjama koje šalje u zemlju kada podzemlje zatvori vodu i ne želi je otpustiti s dušama u nebo, da bi s kišom ponovno padale na zemlju i donosile novi život.

Osim Peruna, simbol festivala je i drvo hrasta koje predstavlja tradiciju, prirodu i silu hrastovih šuma. Tijekom povijesti simbol moći, izdržljivosti i snage, posebno ukorijenjene u tradiciju turopoljskih hrastovih gajeva – još ih ima ponegdje – te duboko ukorijenjeni u tradicijskoj gradnji kuća i kurija od Turopolja pa kroz cijelu Panoniju.

Čujte i počujte!

Dolazi! Da, da!

Sve je bliže!

Uz zveket i bubanj on stiže!

A pred njim magla gmiže...

I budan čekaj...

dok izmjenjuju se Sunce i Mjesec, dok oblaci plove i kiša dok pada... da odškrinu se vrata Lukavec grada...

Program događanja možete pogledajte i OVDJE.

Termin održavanja: subota-nedjelja | 25.-26.05.2019. | 16:00 – 23:00

Galerija slika

Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice Vile, čarobnjaci i zmajevi na dva dana zavladat će Lukavcem pokraj Gorice