°C 2

Velikogoričkom restoranu dodijeljeno novo priznanje: „Ljubav i trud koje ulažemo u gastronomiju još jednom su potvrđeni“

15.07.2021.

Petar Brnada

Standard 'Okusi hrvatske tradicije' u utorak su primila dva ugostiteljska objekta među kojima je i jedan iz Velike Gorice. Riječ je o restoranu Mon Ami koji je nagrađen za Okuse tradicije zagrebačkog kraja, a uz njega je nagradu primio restoran Agro etno park Žabac iz Metkovića, za Okuse tradicije doline Neretve.

Standarde su im uručile Rujana Bušić Srpak, predsjednica Savjeta projekta Okusi i Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, a primili su ga Ivica Mijoč i Bruno Ceronja, vlasnici objekata. Standard Okusi hrvatske tradicije danas na području 13 hrvatskih županija posjeduje više od 130 ugostiteljskih objekata koji u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva tradicijska glavna jela s prilogom.

Tom prigodom Ceronja je naglasio da u tradiciji dugoj 25 godina od prvog dana poslovanje temelje na izvornoj namirnici.

-Dvadeset godina smo uvršteni u 100 vodećih hrvatskih restorana, tri godine zaredom imamo Michelinovu preporuku. Ljubav i trud koji ulažemo u gastronomiju još jednom će biti potvrđen dodjelom ovog standarda. Misao vodilja našeg poslovanja glasi: „hrvatska namirnica na stolu jamstvo je zdravlja“- rekao je Ceronja.

Na sjednici Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije dogovoreno je da će se, nakon  jednogodišnje stanke, ovogodišnji nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održati u terminu od 15.-28.11.2021. godine. Kako se očekuje u manifestaciju će biti uključeno oko 120 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije. Oni će gostima kroz 14-dnevno trajanje manifestacije ponuditi najmanje 2 menija sastavljena od lokalnih tradicionalnih jela i to po vlastitom izboru u nekoj od četiri cjenovne grupe.

Novost je i da će se standard Okusi hrvatske tradicije od ove godine dodjeljivati i vinarima, proizvođačima tradicijskih pića, tradicijskih prehrambenih proizvoda poput sira, meda… i namirnica.

-Cilj je povezivanje proizvođača i ugostitelja, ali i zajednička izgradnja prepoznatljivosti kvalitete i ponude hrvatskih tradicijskih proizvoda kao bitne sastavnice ukupne eno-gastronomske i turističke ponude- kažu iz TZZŽ-a.

 

Foto: TZZŽ