°C 13

Uspješno prvo izdanje 'Dana žumberačkog krumpira': Besplatno uživali u krumpiru na žaru, ispod peke, polama...

17.09.2019.

Petar Brnada

Na 750 metara nadmorske visine i na čistom planinskom zraku protekle je subote organizirano prvo izdanje manifestacije Dani žumberačkog krumpira koje je proteklo i više nego uspješno.

-Mjesni odbor Budinjak i Agro Žumberak uz pomoć mještana i podršku Grada Samobora ovom su manifestacijom htjeli skrenuti pažnju na tradiciju i kvalitetu ovog kraja i lokalnog bogatstva. Naglasak je ipak bio stavljen na potrebu za očuvanjem proizvodnje žumberačkog krumpira- otkrili su iz Grada Samobora.

Grad Samobor već niz godina subvencionira nabavku sjemenskog krumpira na području Žumberačkog i Samoborskog gorje, a ova manifestacija tek je jedan od pokazatelja opravdanosti kao i nužnosti očuvanja tradicije, a svi su se složili, i kvalitete samog proizvoda. Kako su ga susjedi iz gljivarske udruge Sunčanica Samobor toga dana prozvali -  "žumberačkog tartufa".

Svi prisutni besplatno su mogli kušati žumberački krumpir spremljen na različite načine, tako se nudio krumpir na žaru, pole i krumpir ispod peke, a svi su kući ponijeli samo lijepe utiske i želju da se druže i dogodine.

Foto: Grad Samobor

Galerija slika

Uspješno prvo izdanje 'Dana žumberačkog krumpira': Besplatno uživali u krumpiru na žaru, ispod peke, polama... Uspješno prvo izdanje 'Dana žumberačkog krumpira': Besplatno uživali u krumpiru na žaru, ispod peke, polama... Uspješno prvo izdanje 'Dana žumberačkog krumpira': Besplatno uživali u krumpiru na žaru, ispod peke, polama... Uspješno prvo izdanje 'Dana žumberačkog krumpira': Besplatno uživali u krumpiru na žaru, ispod peke, polama...