°C 2

Udruge umirovljenika Zagrebačke županije sastale se na sportskim igrama u Zaprešiću

20.09.2021.

Maja Peranić

Nakon jednogodišnje stanke, Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije (ZUU) ponovno je za svoje članove organizirala sportske susrete. Domaćin ovogodišnjih, 26-tih po redu, bila je Gradska udruga umirovljenika Zaprešića. Umirovljenici su se nadmetali u potezanju užeta, belotu, šahu, kuglanju, streljaštvu.

-Jedva smo dočekali današnji dan! Imamo 164 ekipe, a svi sudionici susreta imaju COVID potvrde. Hvala Županiji što brine o nama, bez nje ne bi bilo ni ovakvih susreta ni naše Zajednice- ispričao je Josip Jakopač, predsjednik ZUU Zagrebačke županije. Susrete je otvorio župan Stjepan Kožić.

-Imamo na umu da ste kroz svoj radni vijek doprinosili razvoju Zagrebačke županije i zato skrbimo o vama da bi vaš umirovljenički život bio što kvalitetniji. U zadnjih deset godina vaše smo programe pripomogli s 12 milijuna kuna. Činit ćemo to i ubuduće- obećao je župan.

Sudionike susreta, tijekom svečanosti njihova otvorenja, pozdravio je i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. I on je zahvalio umirovljenicima što su kroz svoj život utkali dio sebe u uspjeh sredina u kojima žive.

Dan nakon sportskih održan je i susret pjevačkih zborova i glazbenih sastava umirovljeničkih udruga.

(Zagrebačka županija/Željko Turk facebook)