°C 5

Turopoljski fašnik u 114. izdanju: Fašnička povorka kroz grad vraća se nakon dvije godine

16.01.2023.

Ivana Ćurić

Nakon dvije godine pauze kroz Veliku Goricu će 18. veljače ponovno proći velika fašnička povorka. Krajnje je vrijeme da usavršite maske i kostime jer prijave za 114. Turopoljski fašnik su počele!

Fašnička događanja u Velikoj Gorici počinju preuzimanjem ključeva Grada u petak 3. veljače

-Nakon kratkog odmora od božićno-novogodišnjih blagdana, uskačemo ravno u najluđe razdoblje i započinjemo godinu s Turopoljskim fašnikom! Velika Gorica dočekuje spremna originalne maske, vesele fašničke šale i druženje s dragim prijateljima i gostima. I ove vam godine u sklopu 114. Turopoljskog fašnika pripremamo mnoštvo zabave, dobre energije, zafrkancije, a za nezaboravan provod još nam samo nedostaju najbolje fašničke grupe i udruge-poručuju iz Turističke zajednice Grada Velika Gorica.

Ove godine tulumarimo će se dva vikenda, i to u subotu, 11. veljače koji je posvećen Malom fašniku kada će nastupiti predškolske i školske grupe, skupine, parovi i pojedinci. Tjedan dana kasnije, u subotu 18. veljače našim gradom nakon dvije godine pauze napokon će proći velika fašnička povorka!

-Ovim putem pozivamo sve zainteresirane grupe i udruge da se prijave za sudjelovanje na 114. turopoljskom fašniku putem prijavnica koje se mogu preuzeti u uredu Turističke zajednice (Trg kralja Tomislava 2) te na našoj web stranici. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na našu e-mail adresu tzvg@tzvg.hr ili telefon i fax 01 6222 378-poručuju iz TZGVG-a.

Prijave traju do 1.veljače za Mali fašnik, odnosno do 8. veljače za Veliku fašničku povorku, a sve informacije možete pratiti na Facebook stranicama Turističke zajednice i Turopoljskog fašnika.