°C 15

Svečano obilježen Dan pobjede u Samoboru

04.08.2020.

Ivana Ćurić

Vojno-redarstvena akcija Oluja jedan je od najznačajnijih trenutaka u povijesti hrvatske državnosti, jer su u njoj prije točno 25 godina oslobođeni okupirani dijelovi Hrvatske. Svoj dio u to utkali su i samoborski branitelji kao pripadnici 151. brigade te policijskih snaga i ostalih službi. Njima u čast, ali i za sve poginule pripadnike Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata, građani Samobora odaju počast u Parku domovinske zahvalnosti gdje je uređeno spomen obilježje.


Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te minutom šutnje počast poginulim hrvatskim braniteljima odala izaslanstva Grada Samobora, Policijske postaje Samobor, Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje, ratni zapovjednici 151. brigade, predstavnik Ministarstva branitelja, izaslanstva samoborskih vatrogasaca, gradskih udruga i institucija, kao i nazočni roditelji, rodbina i prijatelji te gosti.

Prigodne riječi i molitvu izrekao je i samoborski kapelan Kristijan Tušek, a svečanost su uveličali i članovi Samoborske narodne garde.

 

(foto: Grad Samobor)