°C 22

Samoborski FA Mladost sudjelovao na Festivalu folklora u gradu Veles

10.07.2019.

Josipa Hodalj

Grad Samobor već niz godina uspješno ostvaruje suradnju s gradovima prijateljima, a članovi raznih društva i udruga uvijek se odazovu pozivima na suradnju. 

Proteklog tjedna samoborski folklorni ansambl Mladost sudjelovao je na 16. Festivalu folklora Veles 2019 u prijateljskom gradu Velesu u Makedoniji. U četvrtak, 4. srpnja ansambl je gostovao u općini Čaška, a 5. i 6. srpnja programe je izveo na festivalskoj pozornici u Velesu.

FA Mladost je sudjelovanjem na međunarodnom festivalu folklora predstavio je grad Samobor, ali i cijelu Hrvatsku izvođenjem pjesama, plesovima te prikazom običaja svjerozapadne Hrvatske i to koreografijama iz Međimurja, Zagorja te prikazom Samoborske svadbe. Osim toga, nastupali su s ansamblima iz Turske, Bugarske, Poljske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Italije. 

Sve okupljene je pozdravio i gradonačelnik grada Velesa koji je prije svega svima zahvalio na odazivu i zaželio da se uspješna suradnja svih gradova prijatelja i dalje nastavi te je dodao kako upravo kroz kulturnu baštinu na najbolji način postajemo ambasadori svojih država i bogate povijesti i tradicije.

 

Foto: Grad Samobor