°C 31

Samoborci proslavili Aninovo: Niti jaka kiša nije mogla pokvariti dobro raspoloženje i zabavu

30.07.2019.

Petar Brnada

Unatoč nepovoljnoj vremenskoj prognozi, oblacima i laganoj kiši brojni hodočasnici došli su protekle nedjelje do samoborske kapele svete Ane kako bi u molitvama preporučili svoje najmilije zagovoru svetaca Ane i Joakima, roditelja blažene Djevice Marije.

Njihov blagdan proslavljen je u petak, kada su se vjernici okupili na prijepodnevnim misnim slavljima, a nedjelja je pak dan za tradicionalno proštenje.

-Ovogodišnje nedjeljno misno slavlje u 11 sati predvodio je duhovnik u zagrebačkoj Bogosloviji, prečasni Vlado Razum, a kojem su koncelebrirali samoborski svećenici. Tijekom nadahnute propovijedi prečasni Razum istaknuo je da se baš po bračnom paru Ani i Joakimu i njihovom djetetu Mariji ostvaruje dugo iščekivani Božji plan, utjelovljenje Božjega sina i njegov dolazak na Zemlju. Na kraju mise samoborski župnik Davor Štuljan zahvalio je svim vjernici na dolasku i molitvi, a među njima su bili i članovi samoborske gradske uprave predvođeni predsjednikom Gradskog vijeća Miranom Šoićem, gradskom vijećnicom Irenom Kapor i zamjenikom pročelnika za gospodarstvo, razvoj i fondove Europske unije Krunoslavom Znikom- kazali su iz Grada.

Kako dodaju, i dok je tijekom mise kiša jačala, pravu snagu iskazala je po završetku misnog slavlja pa je snažan pljusak malo pokvario planove vjernika i okupljenih na Tancplacu koji su se potrudili organizirati tradicionalni proštenjarski ugođaj uz medičare, gvirc, gljivarski kotlić, domaće proizvode, a sve pod pokroviteljstvom Grada Samobora.

No, članicama i članovima udruge Etno fletno, kao i Etno bendu, niti kiša nije mogla pokvariti dobro raspoloženje i zabavu.

Foto: Grad Samobor