°C 21

Samoborci ponosno za Dan Europe

15.05.2017.

majai

Za Dan Europe, koji se u brojnim gradovima diljem kontinenta obilježava 9. svibnja, Samoborci i njihovi gosti imali su priliku uživati u čak dva koncerta, koja su održana u subotu, 13. svibnja, na glavnom gradskom trgu.

Pred brojnim posjetiteljima koji su na terasama obližnjih kafića ispijali svoje jutarnje kavice i uživali u sunčanom prijepodnevu, najprije su nastupile Singrlice. Otpjevavši svima dobro poznate obrade naših tradicionalnih pjesama, za koje su do sada dobile i dva Porina, razveselile su i mlado i staro, koji su nakon njihovog koncerta mogli na pauzu za ručak.

Nakon zasluženog odmora, u poslijepodnevnim satima svjetske hitove i standarde ponudila im je Gradska glazba Samobor sa svojim gostima solistima, taman za nešto mlađu publiku koja se prije večernjeg izlaska okupila na placu.

Subotnji program u povodu Dana Europe bio je tek podsjetnik na višestoljetnu srednjoeuropsku kulturu koja u Samoboru živi od njegovog postanka i kojom se Samoborci s pravom ponose.

Brojne aktivnosti i manifestacije na temu "Ponosan na svoj grad/regiju!" održane su i u drugim gradovima Zagrebačke županije.

(Grad Samobor)