°C 24

Rekonstrukcija Vatrogasnog centra Sveti Ivan Zelina za 6 i pol milijuna kuna

04.09.2019.

Romana Šimek

U prostorijama Vatrogasnog centra Sveti Ivana Zelina održano je potpisivanje ugovora za radove na rekonstrukciji zgrade Vatrogasnog centra vrijedan 6.600.000,00 kuna.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Hrvoje Košćec i najpovoljniji ponuđač prema provedenom postupku javne nabave Građevinarstvo Stipić d.o.o.

Ovaj projekat podrazumijeva radove na rekonstrukciju postojeće zgrade DVD-a Sveti Ivan Zelina čime će se omogućiti adekvatni uvjeti za rad DVD-a, a dodana vrijednost je multifunkcionalna dvorana za potrebe Grada i gradskih udruga.

Sredstva za financiranje radova osigurao je Grad Sveti Ivan Zelina.

Ovo je prva faza prema realizaciji budućeg projekta "Multifunkcionalni centar Sveti Ivan Zelina" koji će se osim vatrogasnog centara sastojati i od društvenog centra čiji će sadržaji biti gradska knjižnica sa zavičajnom zbirkom, prostor za provođenje odgojno-obrazovnog programa i drugih posebnih programa za djecu predškolske dobi kao i prostor za rad udruga te održavanje raznih događanja, tečajeva i promocija.

Multifunkcionalni centar Sveti Ivan Zelina zamišljen je kao centar koji će okupljati sve generacije stanovništva i time imati pozitivne učinke na širu društvenu zajednicu Grada s ciljem da grad Sveti Ivan Zelina bude ugodno i poželjno mjesto za život.