°C 28

Prva samoborska Smotra volontera uz simbolične nagrade i koncert

17.05.2019.

Redakcija

Povodom nacionalnih manifestacija Dani otvorenih vrata udruga i Hrvatska volontira 2019. održat će se prva samoborska Smotra volontera, a organizator je Volonterski centar „Kad bi svi…“. Na događaju okupit će se 15- ak samoborskih udruga koje tijekom godine organiziraju volonterske akcije te će svoj rad predstaviti javnosti, ali i međusobno.

Smotra volontera zajednički je skup samoborskih udruga koje u svom radu promoviraju volonterstvo, humanitarni rad i/ili rad s djecom i mladima. Iako je skup namijenjen javnosti, obilježit će se paralelno na dva načina. Jedan on načina je promocija udruga na štandovima u kojemu će udruge interaktivno predstavljati svoj rad publici prema principu „Otvorenih vrata“. Zatim će se odvijati zabavne igre volonterskih ekipa. Zamišljeno je da će volonteri koji su godinama aktivno sudjelovali u radu svih uključenih udruga formirati ekipe koje će se natjecati u nekoliko igara na otvorenom. Također, u ovaj dio uključene su i simbolične nagrade i bend Tricikl koji će pratiti cijeli program.

Na smotri volonteri mogu upoznati i vidjeti ostale udruge koje postoje na gradskom području te se uključiti u njihov rad. Cilj smotre je druženje i sklapanje novih prijateljstava.
"Osim toga želimo pokazati kako u Samoboru veliki broj građana volontira. Volontira se povremeno, unutar pojedinih udruga pa čak i samostalno. Kad udruge okupe većinu svojih volontera na jedno mjesto iznenadit će brojnost „vojske“ dobrih ljudi koja živi među nama." – poručili su iz Volonterskog centra.

Smotra je humanitarnog karaktera te će na kraju dana organizatori donirati didaktičku opremu za igru na otvorenom u jedan vrtić u okolici Samobora.

Manifestacija će se održati u subotu, 18. svibnja u šumici – u parku ispred Bunkera i djelomično na asfaltu ispred parka.