°C 26

Proslavljen Dan Europe

10.05.2018.

Vana Pocrnjić

Pod sloganom „Ponosan na kulturnu baštinu“ jučer je u perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom održan bogat kulturno-zabavni program povodom proslave Dana Europe.

U sklopu proslave Dana Europe upriličen je, uz ostalo, nastup kulturno-umjetničkih društava, održana je prezentacija narodnih nošnji s prostora županije, promenadna šetnja povijesnih osoba iz javnog života, predstavljena je tradicionalna „Cvetkovačka iža“ i nekadašnji način života u njoj, s posjetiteljima perivoja družili su se Vitezovi Zelingradski, a program je završio koncertom Mie Dimšić.

U ime Županije prisutne je pozdravila zamjenica župana Nadica Žužak.

-Ova manifestacija je prilika da se osvrnemo na uspješno provedene europske projekte. Zagrebačka županija je aktivan sudionik u procesima pripreme, prijave i provedbe projekata koji se financiraju europskim sredstvima. Ovoga trenutka u provedbi imamo projekte vrijedne 25 milijuna kuna, projekti vrijedni 17,5 milijuna kuna čekaju odobrenje, a projekti vrijedni gotovo 50 milijuna kuna spremni su za prijavu za europska sredstva. Kada tome dodamo projekte gradova i općina te županijskih tvrtki, kao i tvrtki koje posluju u gradovima i općinama, dolazimo do puno veće i značajnije brojke- kazala je zamjenica Žužak.

(Foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Proslavljen Dan Europe Proslavljen Dan Europe Proslavljen Dan Europe Proslavljen Dan Europe Proslavljen Dan Europe Proslavljen Dan Europe