°C 18

Pri svetem Mihalu: Zoranu Peroviću nagrada Dragica Vrbenski

02.10.2017.

majai

Pri svetem Mihalu i ove su se godine, 29. rujna po 26. put, okupili samoborski pjesnici kako bi održali svoje tradicionalne susrete i predstavili novi zbornik pjesama.

Nazočne je u ime organizatora, Ogranka Matice hrvatske Samobor, pozdravio Zoran Perović, dugogodišnji tajnik, a sada urednik zbornika, koji je najprije zahvalio počasnoj predsjednici Ranki Novosel na dosadašnjem radu te pohvalio kolege pjesnike, koji su se ove godine u velikom broju odazvali na natječaj za Nagradu Dragica Vrbenski.

Po prvi put pjesme su pred ocjenjivački sud došle bez potpisa autora, a od njih 45 najbolje ocjene dobila je pjesma naslova Znam da me voliš, Zorana Perovića, kojemu je i uručena ovogodišnja Nagrada Dragica Vrbenski.

Čestitke pjesnicima, ali i ostalim matičarima, uputili su i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, predsjednik samoborskog Ogranka MH Gordan Črpić te Ranka Novosel, koja je svom nasljedniku Peroviću poželjela uspješan rad.

Susreti pjesnika nastavljeni su predstavljanjem novih pjesama iz zbornika u interpretaciji samih autora, a u glazbenom dijelu programa nastupile su članice Vokalnog ansambla Samoborke pod vodstvom Dražena Kurilovčana.

(Grad Samobor)