°C 22

Početak srpnja provedite na vrbovačkom VUMfest-u!

27.06.2022.

Redakcija

VUMfest je već prepoznatljiv festival urbane kulture koji podiže kulturne, umjetničke, društvene i druge ponude i sadržaje u gradu i županiji. Ovo je dvadeseta godina da pripremaju vrhunsku ponudu alternativne kulture, a pripremili su posebne poslastice.
Privremeni centar Vrbovca postat će vanjska pozornica Alternativnog kulturnog centra „Garaže” u kojem će se u dva dana izredati najzanimljiviji bendovi u regiji. Tako će u prvoj festivalskoj večeri, 1. srpnja chill out zonu prije koncerta ispuniti DJ Woodo Ray, mladi DJ iz Vrbovca, predstavnik autorske i nezavisne DJ scene, a na pozornici će paliti synth pop i punk glazba Ružnog pačeta, a nastavit će se mješavinom noisea, psihodeličnog avant-folka, shoegazea, popa i eksperimentalne glazbe benda Klinka Denisa Kataneca. „Doringo” će vam pružiti malo instrumentalnog progresivnog rocka, a potom ćete čuti solo projekt mlade kantautorice Vanje Gorički nazvan „Daisy Dives”.
Druga večer rezervirana je za Pips Chips & Videoclips zz „Jeboton”: kolektiv zagrebačkih bendova „Mellowteen”, „Peglica i Komandos”, „Porto Morto”, „Sfumato”, „Trophy Jump” te članovi bendova koji su trenutno u mirovanju ili rasformirani poput Antidepresiva, Drukera, Hrena, Lobotomije, Prazne lepinje, Spremište, a pridružit će im se i domaće snage iz Vrbovca: Električni hlapci i Drugi kadar.
Osim izvrsne glazbe, VUMfest nudi, kao i svake godine do sada, bogat kulturno rekreativni dnevni program. Festival počinje u petak radionicom oblikovanja gline „Terra vibe” za djecu i mlade koju će voditi članovi udruge Artoratorij iz Vrbovca, a Petar Popijač će u subotu u 18 sati održati radionicu pečenja gline na otvorenom ložištu „Terra in fire”, koristeći radove polaznika nastale na prvoj radionici.
Ako su vas pak oduvijek zanimali bubnjevi, dođite na bubnjarsku radionicu koju će u oba dana u 18 sati održavati Ivan Raić.
Posjetitelji će se oba dana moći zabavljati od 16 do 20 sati igrajući stolni tenis, mali nogomet, odbojku na travi i društvene igre.
Drugi dan festival će se nastaviti u 16 sati uz likovnu radionicu šablonskih grafita za djecu i mlade „Stencile graffitti” (Artoratorij), a tijekom cijelog trajanja festivala od 16 do 24 sata će se moći pogledati projekcija „Bilo jednom u Garažama” koja će prikazati festival kroz 20 godina u video formatu uz izložbu „20 plakata” i prikaz različitih vizualnih identiteta festivala kroz godine putem plakata, flajera i slično, a od 17 sati Ana Kirnbauer će djeci oslikavati lica. Ako ogladnite, nema brige: članovi udruge će tradicionalno kuhati grah i gulaš te ga besplatno dijeliti posjetiteljima i sudionicima, a zainteresirani posjetitelji moći će besplatno kampirati na dvorišnom prostoru udruge te boravkom u Vrbovcu upoznati sve njegove ljepote.
VUMfest organizira Vrbovečka udruga mladih (VUM) koji potiču volonterstvo i prikazuju ljepote volonterskog poziva na djelu. Višegodišnjim sudjelovanjem u aktivnostima VUM-a sklopljena su mnoga poznanstva i prijateljstva; mladi su prepoznali Alternativni kulturni centar „Garaže” kao mjesto gdje mogu pronaći osobe sa sličnim interesima i hobijima, a što ih potiče da i sami predlažu i organiziraju aktivnosti koje se dosad nisu provodile.
Ulaz na 20. VUMfest je besplatan, stoga dođite i uživajte u urbanom neredu!

Galerija slika

Početak srpnja provedite na vrbovačkom VUMfest-u! Početak srpnja provedite na vrbovačkom VUMfest-u!