°C 23

Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog'

16.04.2019.

Romana Šimek

U Galeriji Razvid Pučkog otvorenog učilišta Zaprešića otvorena je izložba zaprešićke umjetnice Vlaste Pastuović Aleksić, „Pisma iz parka“. Ova izložba neodoljivo podsjeća na kolaž – vizualni dnevnik vlastitih misli. Dinamično kretanje, montaža obojenih fragmenata, riječi i upečatljive boje čine izložbu interesantnom i privlačnom širokom krugu posjetitelja, a prepuna galerija na dan otvorenja izložbe dokazuje popularnost ove umjetnice u njenom gradu.

„Pisma iz parka“ zbirka je kratkih intimističkih tekstova zaprešićke pjesnikinje Zorice Krističević Avdagić , napisanih na klupi u parku Novi dvori. Upravo je ta zbirka poslužila kao inspiracija za ovu istoimenu izložbu, a pjesnikinja je na otvorenju izvela i kratak skeč. Izložba ostaje otvorena do 30. travnja.

Vlasta Pastuović Aleksić, rođena je 1963. godine u Sisku. Završila je preddiplomski sveučilišni studij slikarstva (dipl. slik.) 2015. godine na College of Visual Arts (Arthouse) u Ljubljani, a 2016. i diplomski sveučilišni studij slikarstva (mag.lik.umj.) u klasi prof. Mladena Jernejca i prof. Matic Kosa. Izlagala je na velikom broju skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, USA). Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika,  Hrvatskog keramičarskog udruženja iz Varaždina– Kerameikon i Udruge diplomanata i prijatelja Učiteljskog fakulteta u Zagrebu AMAC – UFZG. Vodi tečajeve crtanja i slikanja za djecu i odrasle u Zaprešiću i Zagrebu. Trenutno studira na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Odsjeku za obrazovne studije. Živi u Zaprešiću.

„Vlastini radovi evociraju formu sketchbooka – vizualnoga dnevnika vlastitih misli. Autoričini kolaži spremnici su, arhivi motoričkog, vizualnog te mentalnog zapisivanja i procesuiranja prepoznatoga podražaja, danog, perceptivno osviještenog i priželjkivanog trenutka. Osjetila detektiraju i izvlače zaboravljene misli i sjećanja poput onih proisteklih iz memorije djetinjstva.“ (iz predgovora Paule Bučar)


foto: Art by Vlasta

Galerija slika

Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog' Otvorenje izložbe: 'Vlastini kolaži organizirano su bojno polje, sukob naučenog i nesvjesnog'